خبرگزاری «ریا نووستی» بررسی میکند که چگونه آنچه که وجود ندارد، درد میکند.
در سپتمبر سال 2014 به تعداد 14 داوطلب که چندین سال از دردهای کاذب در دستان و پاهای قطع شده شان رنج می بردند، در مقابل کمپیوترهای شان در لابراتوار پوهنتون تخنالوژیکی چالمیرس (سویدن) نشسته بودند. هر حرکت دستان ناموجود آنها در روی پرده ها با حرکت دستان مجازی منعکس میشد- برنامه خاص کمپیوتری داده های الکترودهای را محاسبه میکرد که به تخته چسپانده شده بودند و با شبلون مقایسه مینمودند که برای حرکات مختلف مشخص می باشند و با حرکت در روی پرده تجسم می یافت.
تشویق کمپیوتری بخش شیوه جدید معالجه می باشد که باید به مریضان در معالجه دردهای کاذب کمک کند. دانشمندان سویدنی پیشبینی کردند که اگر به مغز دست مجازی نشان داد که حرکت آن با نیات مریض مطابقت میکرد (طوریکه او میخواست آن را شور دهد)، درد کاهش می یافت. و این نتیجه داد.
بعد از شش ماه معالجه (مجموعاً 12 دور معالجه) همه شرکت کنندگان تجربه خود را بهتر احساس کردند. در اکثریت مریضان شدت احساس درد در دست یا پای قطع شده دو برابر کاهش یافت و در آنهایی که همزمان دارو مصرف میکردند — درد به اندازه 81% کاهش یافت. به عقیده نیروفزیولوجست ویلاینور راماچنداران، بعد از قطع قسمت از اطراف بخش چین خورده قشر مغز سر بعد مرکز که با اطراف از دست رفته مربوط است، غیرفعال نمی شود و دریافت سیگنال ها را که به بخش همجوار چین خوردگی میرسند، ادامه میدهد.
نیروفزیولوجستان سویدنی که زندگی 14 داوطلب را بهبود بخشیدند، بر این امر مجاز اتکا کردند که بعد از قطع کدام بخش از اطراف شبکه نیرون های مربوط با آن بیکار می ماند و بصورت تصادفی تحریک میشود، میتوانند سیگنال ها (از جمله سیگنال های درد) را از زنجیره های دیگر عصبی اخذ نمایند.
نامزد دوکتورای علوم طبی ماکسیم چوریوکانوف استاد دیپارتمنت امراض عصبی و جراحی عصبی پوهنتون دولتی پداگوژی مسکو در زمینه چنین معلومات داد:« موثریت معالجه آینوی، زمانیکه شخص انعکاس اطراف موجود خود را به جای عضو ناموجود مشاهده میکند، توسط فعالیت نیروهای به اصطلاح آینوی توضیح میشود. در این صورت معلومات راجع به اینکه دست یا پای موجود است، در سیستم عصبی توسط تکان درد تعویض میشود و احساس ناخوش آیند متوقف میگردد».
دانشمندان از پوهنتون اکسفورد (انگلستان) نیز معتقدند که قصور دردهای کاذب متوجه نیرون ها می باشد. در صورت قطع دست یا پا مغز ضایعه را به رسمیت نمی شناسد و زنجیر حجرات نیرونی را که پاسخگوی کار آنها می باشد، حفظ میکند.
یکی از شرکت کنندگان تحقیق نیروفزیولوجستان انگلیسی معلوم نمود که قسمت های قشر حرکی، مربوط با دست قطع شده، در چنین مریضان، مانند اشخاص با دست و پای سالم فعالیت میکند.
ماکسیم چوریوکانوف خاطرنشان ساخت:« در مسکو، در انستیتوت گیرتسون حالا شیماهای خاص وقاعیوی طراحی شده اند. وقتیکه مریض برای قطع دست یا پا آماده میشود، او چند دارو را یکجا صرف میکند. بعداً، در وقت عملیات به مریض داروی بی هوشی و پیچکاری بی حس کننده تطبیق میشود که انکشاف درد را متوقف می سازد. اگر این همه بصورت درست تطبیق شود، عملاً در صد فیصد موارد از دردهای کاذب جلوگیری شده میتواند».